Γνωρίζεις το σωματότυπο σου;;Σε ποια κατηγορία ανήκεις;;Πάρε χαρτί και στύλο και κάνε το test..

Κάθε σώμα είναι μοναδικό και κάθε άνθρωπος έχει το δικό του σωματότυπο, τα χαρακτηριστικά του οποίου καθορίζονται γονιδιακά.
Το σώμα μας αποτελείται από οστά, μύες και λίπος, αυτά καθορίζουν και τον τύπο του. Ο σωματότυπος είναι γενετικά προκαθορισμένος, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μπορεί να καταφέρουμε να αλλάξουμε, μέσω διατροφής και σωματικής άσκησης την αναλογία του λίπους και των μυών και να τροποποιήσουμε τη σύσταση του σώματος. Αυτό που δεν μπορούμε να αλλάξουμε είναι η σκελετική δομή.

Βασικές κατηγορίες σωματότυπου:

 • Ενδομορφικός τύπος
 • Μέσομορφικός τύπος
 • Εκτομορφικός τύπος

Πολλοί άνθρωποι έχουν μια μίξη των 3 αυτών κατηγοριών.

Ενδομορφικός(Endomorph)

 • Ανεπτυγμένο μυικό σύστημα
 • Στενοί ώμοι
 • Φαρδιά λεκάνη

Είναι ο σωματότυπος με το υψηλότερο ποσοστό σωματικού λίπους, το οποίο συσσωρεύεται στο πάνω μέρος του σώματος, στην περιοχή της κοιλιάς και των γοφών.

Μεσομορφικός(Mesomorph)

 • Ανεπτυγμένο μυικό σύστημα
 • Μεγάλο άνοιγμα των ωμών
 • Στενή μέση
 • Φυσιολογικό μέγεθος γοφών

Είναι ο σωματότυπος με σχετικά χαμηλό ποσοστό σωματικού λίπους.

Εκτομορφικός(Ectomorph)

 • Επίπεδος θώρακας
 • Στενοί γόφοι
 • Αδύνατο μυικό σύστημα
 • Λεπτα και μακρυά άκρα
 • Στενό στήθος-μακρύς λαιμός

 

Κάνε το test..

Ο σκελετός μου είναι:
A. Πιο μεγάλος από το συνηθισμένο
B. Μεγάλος προς μέτριος
C. Μικροσκοπικός

Το σώμα μου έχει την τάση να:
A. Παίρνει απότομα βάρος
B. Είναι σχετικά αδύνατο και μυώδες
C. Είναι πολύ αδυνατο

Το σώμα μου έχει την όψη:
A. Αχλαδιού
B. Κλεψύδρας
C. Πιπεριάς chili(αδύνατο πάνω και κάτω)

Σαν παιδί ήμουν:
A. Πάνω από το κανονικό
B. Κανονική
C. Πολύ αδύνατη

Το επίπεδο της φυσικής μου δραστηριότητας:
A. Καθιστική ζωή
B. Ενεργό
C. Υπερδραστήριο

Ο ρυθμός του μεταβολισμού μου,είναι:
A. Αργός
B. Κανονικός
C. Έντονος

Αν κυκλώσω τον καρπό του αριστερού μου χεριού, με τον μέσο και τον αντίχειρα του δεξιού χεριού:
A. Το μέσο δάχτυλο και ο αντίχειρας δεν εφάπτονται
B. Το μέσο δάχτυλο και ο αντίχειρας απλά εφάπτονται
C. Το μέσο δάχτυλο απλώνεται επάνω από τον αντίχειρα

Αποτελέσματα
Περισσότερα  Α=Ενδόμορφος
                            Β=Μεσόμορφος
                            Γ=Εκτόμορφος

Γνωρίζοντας το σωματότυπο σου,μπορείς να εξοικειωθείς και να αγαπήσεις το σώμα σου, και βασική σου επιδίωξη να αποτελεί η ισορροπία στη διατροφή και ο δραστήριος τρόπος ζωής.

Αν θέλετε να μάθετε το είδος γυμναστικής που σας ταιριάζει και πιο διατροφικό πλάνο πρέπει να ακολουθείτε,ανάλογα με το σωματότυπο σας:

τηλεφωνείτε στο 212 104 3181 ή στείλτε μας mail: fitlab@elenipetroulaki.gr

Fit-Form

Η χρήση του Super Gel fit ‘n’ form είναι απαραίτητη σε οποία κατηγορία σωματικού τύπου κι αν ανήκετε, για να διατηρήστε σε φόρμα, απαλλάσσοντας σας από την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος.

Επιμέλεια άρθρου:Μαντούδη ΜάρωFitlab by Eleni Petroulaki
𝙳𝚒𝚍 𝚢𝚘𝚞 𝚔𝚗𝚘𝚠... 👇🏻
Οι ορμόνες είναι σημαντικό στοιχείο του οργανισμού και η ισορροπία τους ή ανισορροπία τους επηρεάζει πολλές από τις σωματικές του λειτουργίες. Οι ορμονικές ανισορροπίες, ωστόσο, είναι συχνότερο φαινόμενο στις γυναίκες και κατά κανόνα συμβαίνουν στην εφηβεία, στις μέρες της περιόδου, στην εγκυμοσύνη και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.
Πέρα από τις φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που διαταράσσουν την κανονικότητα, όπως είναι η ηλικία, η κακή διατροφή, η έλλειψη ασκησης , το άγχος, η έλλειψη ύπνου, η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών και τα χημικά και οι τοξίνες, που καταλήγουν με ποικίλους τρόπους στον οργανισμό μας.
Βάλτε την ασκηση στην ζωή σας και την σωστή διατροφή και αποκτήσετε ορμονική ισορροπία @fitlab.services

@total_body_reset #stopcellulite #totalbodyresetsystem #tbmo #fitnesstips #fitnesslifestyle #fitbody #fitlabbyelenipetroulaki #tbmobyfitlab @mariachatziioanidou_march 📷
O U T D O O R T R A I N I N G... Are you in?✌🏻 Έχει αποδειχθεί, ότι τα άτομα που γυμνάζονται σε εξωτερικό χώρο έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους και να συνεχίσουν να γυμνάζονται. Κι αυτό γιατί τα ερεθίσματα και ο βαθμός δυσκολίας, αλλάζουν ανά προπόνηση, διώχνοντας μακριά την ανία.
Πέρα από τα παραπάνω πλεονεκτήματα, ωστόσο, αποτελεί και μία πρώτης τάξεως... ψυχοθεραπεία. Τα σημαντικά οφέλη της άσκησης σε ανοικτό χώρο στην ψυχική και σωματική ευεξία επιβεβαιώνονται από μια σειρά επιστημονικών μελετών. . Η άσκηση σε εξωτερικους χωρους δημιουργεί μεγαλύτερο αίσθημα αναζωογόνησης, ενέργειας και θετικής σκέψης.
Αναπνέετε καθαρό αέρα, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε ευφορία, η οποία προέρχεται από την απελευθέρωση ενδορφινών του σώματος.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως κάθε ενασχόληση εκτός σπιτιού είναι ικανή να διώξει το στρες και την πίεση της ημέρας και να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα! Η επαφή με το περιβάλλον διώχνει τις αρνητικές σκέψεις ή δίνει την ευκαιρία να τις βάλουμε σε τάξη, βλέποντας τα πράγματα από μια πιο αισιόδοξη οπτική γωνία, ενώ βοηθά σημαντικά τον άνθρωπο να επικεντρώνεται καλύτερα και να σκέφτεται πιο καθαρά.

@total_body_reset @fitlab.services #stopcellulite #totalbodyresetsystem #tbmo #fitnesstips #fitnesslifestyle #fitbody #fitlabbyelenipetroulaki #tbmobyfitlab
𝐒 𝐔 𝐏 𝐄 𝐑 𝐆 𝐈 𝐕 𝐄 𝐀 𝐖 𝐀 𝐘 🖤
Η Παρασκευή έχει άλλη διάθεση και εγώ αποφάσισα να σας δώσω δώρο ένα από τα αγαπημένα μου προϊόντα αδυνατίσματος που φέρουν αποκλειστικά την υπογραφή μου.
3 τυχεροί θα κερδίσετε από 1 Total Body Make Over Reset III GEL @total_body_reset.

Μια σειρά, που έρχεται να συμπληρώσει αποτελεσματικά, την ολιστική προσέγγιση για την απόκτηση του ιδανικού σώματος.
Αυτό που έχεις να κάνεις είναι: ✔️ Like στο post ✔️ Follow @total_body_reset @elenipetroulaki ✔️ Tag όσους φίλους θέλεις

ΙΙΙ. Total Body Make Over reset Gel - Νέο καινοτόμο προϊόν 4πλης δράσης κατά της κυτταρίτιδας, της χαλάρωσης,της κατακράτησης και του τόπικου λίπους.

Ο 3 τυχεροί θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 16/10. Καλή επιτυχία!

@total_body_reset @fitlab.services #stopcellulite #totalbodyresetsystem #tbmo #fitnesstips #fitnesslifestyle #fitbody #fitlabbyelenipetroulaki #tbmobyfitlab
Ξεκινάς γυμναστική και εγκαταλείπεις;
Οι λόγοι ποικίλλουν.. Μπορεί απλά να μη σου αρέσει η γυμναστική, να βαριέσαι ή να μην προλαβαίνεις. Μπορεί να μην έχεις την απαραίτητη αποφασιστικότητα και πειθαρχία, ίσως πάλι να μην έχεις δοκιμάσεις την κατάλληλη μορφή άσκησης ή να μην ακολουθείς σωστά το πρόγραμμά σου ή τέλος, μπορεί απλά να ξεκινάς γυμναστική για λάθος λόγους γι’ αυτό και δεν καταφέρνεις να φτάσεις ως το τέρμα.
Αυτά που χρειάζονται είναι:
✔️ Υπομονή και επιμονή
✔️ Όχι στις υπερβολές
✔️ Βρες το σωστό πρόγραμμα
✔️ Θέσε ρεαλιστικούς στόχους
✔️ Γυμνάσου για τους «σωστούς» λόγους
✔️ Σημείωνε την πρόοδό σου

Εσείς τι πιστεύετε; Θα ήθελα πολύ να μάθω την γνώμη σας.. @fitlab.services @total_body_reset #totalbodyresetsystem #tbmo #fitnesstips #fitnesslifestyle #fitbody #fitlabbyelenipetroulaki
Fitlab by Eleni Petroulaki
🥒Ρόφημα με αγγούρι και τζίντζερ🥒
Θα μας βοηθήσει να χάσουμε λίπος από την κοιλιά με φυσικό τρόπο.
Αυτό το μείγμα σε συνδυασμό με το 👉🏻βάμμα αποτοξίνωσης Detox Drops Reset Ι @total_body_reset είναι ότι καλύτερο για το κοιλιακό λίπος .. Συνδυασμός βοτάνων για αποσυμφόρηση & αποτοξίνωση του οργανισμού. Δρα ενάντια στο τοπικό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, στην κατακράτηση & στα πρηξίματα στην περιοχή των ποδιών.

Θα χρειαστείτε:
✔️1 μέτριο αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε κομμάτια ✔️1/2 λεμόνι χωρίς τη φλούδα (όχι στυμμένο)
✔️ ένα κομμάτι τζίντζερ, το οποίο το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (αφαιρείτε τη φλούδα)
✔️φρέσκα φύλλα μέντας (περίπου 5-10 φύλλα)
✔️3 καπάκια βιολογικό μηλόξυδο (περίπου 1,5 κουταλιά σούπας)
🍵Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ * πίνουμε το ρόφημα το βράδυ

@fitlab.services @total_body_reset #totalbodyresetsystem #tbmo #fitnesstips #fitnesslifestyle #fitbody #fitlabbyelenipetroulaki
Να είσαι νονά σημαίνει… να νιώθεις το πνευματικό σου παιδί σαν παιδί σου ❤️ #godmother #vaptismday @celiakritharioti @chatzinikol_
𝐃𝐨𝐧'𝐭 𝐰𝐢𝐬𝐡 𝐟𝐨𝐫 𝐢𝐭, 𝐰𝐨𝐫𝐤 𝐟𝐨𝐫 𝐢𝐭! 👊🏻 #truestory #thursdayvibes @fitlab.services @total_body_reset #totalbodyresetsystem #tbmo #fitnesstips #fitnesslifestyle #fitbody #fitlabbyelenipetroulaki